JAVIPA GINOP-4.1.4-19-2020-00886 projekt

Kedvezményezett neve: JAVIPA Nyomdaipari Kft.

Projekt címe: Békéscsaba, Trefort utca 2/1. épület energetikai korszerűsítése

Támogatás összege: 82 026 844 Ft

Támogatás mértéke: 55 %

Tervezett befejezés dátuma: 2021. december 31.

Projekt azonosító száma: GINOP-4.1.4-19-2020-00886

A projekt tartalmának bemutatása:

Az épületenergetikai projekt során 108 kW-os napelemes rendszer telepítése valósul meg, ami 328 db 330 Wp-s napelemből és a hozzájuk kapcsolt optimalizálóból áll, ami az általános rendszerekkel ellentétben a teljesítményt 5-20%-kal növeli. Az esetleges meghibásodás vagy teljesítménycsökkenés esetén az optimalizáló beavatkozik és csak az adott hibás panelt teszi csökkentett módba. A rendszerhez távfelügyeleti szolgáltatás is tartozik.

A megfelelő légzárás és a maximális hőszigetelés céljából az épület nagyobbrészt szendvicspanel borítást kap, így a beépített, de megszüntetésre kerülő nyílászárók teljesen hőhídmentessé válnak. Ezáltal egy teljes komplex rendszer alakul ki az épületben. A födém szerkezet szigetelése ugyanezen elv alapján kerül kialakításra.

A gépészeti rész tekintetében az épület energetikai sajátosságait és a munkakörnyezet igényeit figyelembe véve olyan légkezelő rendszer kerül beépítésre, amely optimalizálja a bent lévő levegő hőmérsékletét, páratartalmát, ami a gyártási folyamat szempontjából elengedhetetlen. A légkezelőbe hővisszanyerő rész is beépítésre kerül, ezáltal is csökkenthető a bevitt fűtési energia. A légkezelő hőenergia ellátását magas COP értékkel bíró hőszivattyú biztosítja. A légkezelő rendszer szerves része a használati meleg víz rendszer fejlesztése is, valamint a megfelelő hőegyensúly fenntartásához fan-coil rendszer kerül beépítésre. A beltéri világítási rendszer kis fogyasztású, nagy fényerejű, korszerű LED technológián alapuló fejlesztése valósul meg.

Print Friendly, PDF & Email