Állomány fogadása

Tisztelt Partnerünk !

Kérjük, hogy a JAVIPA Nyomdába elküldendő grafikai állományokat az alábbi paraméterek szerint készítsék el.

Az e-mail címünk:

 • javipa(kukac)javipa(pont)hu (kb. 5-8 MB fájl méretig ajánlott)

FTP szerver címünk:

Rendszerünkbe csak regisztrált felhasználók tudnak belépni. Felhasználónév és jelszó elérhetőségeinken kérhető.

Kérem, használjanak a le- és feltöltéshez ftp kliens szoftvereket, ne böngészőn keresztül csatlakozzanak:

 • PC:   FileZilla, CofeeFreeFtp, stb.
 • Mac: Transmit, Fetch, Captain FTP, stb.

A kliens szoftveren beállítandó (ha ez lehetséges):

 • ftp passive mode (passzív ftp mód),
 • use firewall (tűzfal használat).

A digitális állományok tovább feldolgozhatósága érdekében kérjük, vegyék figyelembe az alábbiakban felsoroltakat.

 1. PC-s állományokat is tudunk fogadni, de a végtermék jobb minősége érdekében kérjük, amennyiben lehetőség van rá, MACINTOSH számítógépen készített digitális állományot küldjenek számunkra.
 2. A grafikát CMYK színrendszerben készítsék el, ne RGB-ben.
 3. Kérjük, hogy a grafikai állomány mellékleteként küldjenek egy színes printet, vagy cromalint, illetve a több hasonló színt tartalmazó munkáknál színenkénti fekete-fehér printet.
 4. Kérjük, hogy a grafikai anyagon jelezzék, hogy az milyen színeket tartalmaz.
 5. A grafika mellékleteként küldjék el az adott csomagolóanyag műszaki rajzát  beméretezve, a hajtások helyének (ha van ilyen) és a lakkozatlan felületek elhelyezkedésének és méretének feltüntetésével.
 6. Ha a magyar nyelvű szövegeknél nem kérik a Magyar Tudományos Akadémia helyesírás szabályai szerinti korrektúrát, akkor kérjük, hogy ezt előre jelezzék.
 7. A kéziratnak jól olvashatónak kell lennie; faxot - apró betűs vagy kis sortávolsággal írt szöveg esetén - nem tudunk elfogadni kéziratnak.
 8. Ha az imprimatúrát faxon küldik vissza, kérjük, hogy a bejelölt javításokat külön, szavakkal is írják le, illetve az eredeti imprimatúrát postán küldjék vissza.
 9. A színeket ne szeparálva, hanem kompozícióban küldjék el.
 10. Ha PDF-állományt küldenek a részünkre, akkor az nyomdaipari feldolgozásra szánt, grafikai minőségű PDF legyen, és ne „nézőkép” minőségű anyag, mert ezek felhasználhatósága nagyon korlátozott, vagy nem is lehetséges.
 11. A grafikai állomány tartalmazza az összes felhasznált grafikai elemet és képet (ezeket egyedi állományként is kérjük mellékelni).
 12. A grafikai állomány szövegeit kérjük, hogy szerkeszthető formában is küldjék el részünkre (nem csak görbévé alakítva). Kérjük, hogy a teljes fontkészletet is mellékeljék, beleértve a PostScript fontokat is.
 13. A grafika vonalas elemei vektoros grafikai programban készüljenek a jó felbontás és a későbbi feldolgozhatóságuk érdekében (Illustrator, FreeHand stb.).
 14. Photoshop-os képek esetében az autotípia minimális felbontása 300 dpi, a fototípia felbontása 600-800 dpi legyen.
 15. A photoshop-os EPS-ek egy file-osak legyenek, ne öt file-osak.
 16. Kérjük, hogy a digitális állományok könnyebb megnyitása és feldolgozhatósága érdekében mellékeljék, hogy az milyen szoftverrel, és annak melyik verziójával készült.
 17. Amennyiben speciális beállításokat alkalmaztak az állomány elkészítése (pl.: color management), elmentése vagy tömörítése során, kérjük jelezzék.
 18. A nagyon apró szövegek – a nyomat olvashatósága érdekében - lehetőség szerint ne több színből álljanak, azok vonalasak (ne legyenek rácsra bontva) és ne negativáltak legyenek.
 19. Az egyenes-vágott termékeknél a vágott méretnél 2-2 mm-rel, a stancolt termékeknél 3-3 mm-rel nagyobb túltöltést (különösen photoshop-os képek esetében) biztosítsanak.
 20. A grafika felületén elhelyezett szövegmező minden esetben minimum 1-1,5 mm-re legyen a vágás vonalától.
 21. A metallizált anyagra készülő munkák esetén jelöljék meg, hogy a termék mely grafikai elemei alá kell fedőfehér színt nyomtatnunk.
 22. Ha kérik, hogy a termékükre ne tegyük rá a JAVIPA logót, akkor ezt előre jelezzék.
 23. Javasoljuk, hogy internetes imprimálás esetén PDF imprimatúrát kérjenek. A PDF-állományok megnyitásához szükséges „ADOBE READER” szoftver ingyenesen letölthető a www.adobe.com honlapról.
 24. Kérjük, hogy az imprimatúrákkal kapcsolatos megjegyzéseiket a kapcsolattartónak küldjék vissza.
Print Friendly, PDF & Email